https://www.youtube.com/watch?v=CXNqJdQj5EE&t=1246s
Filmy/Seriale LGBT
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
- mike
Re: Filmy/Seriale LGBT
Kiedyś mi się bardziej podobał (pomijając, że i tak nigdy nie miał podjazdu do Minionych Dni, czy choćby Wyśnionych Miłości), natomiast od czasu skandalu kanibalskiego z jednym aktorem oraz uczynieniem z tego młodszego złotego dziecka Hollywood, film stał się mi obojętny. Chalamet genialnie zagrał w tym filmie jedną scenę pod koniec filmu (przy kominku), w kolejnych latach nie znalazłem potwierdzenia jego aktorstwa już w żadnym innym filmem z tym chłopakiem. Po prostu beztalencie aktorskie jak dla mnie nie tylko nie wracam już do Tamtych Dni... ale też w sposób celowy i systematyczny omijam szerokim łukiem wszelkie nowe produkcje filmowe z tym "aktorem". Co za szczęście, że ostatnio podobnie jak ten starszy doczekał się swojego skandalu z niefortunną wypowiedzią nt. opery, co skończyło się totalną porażką jego nowego filmu na wczorajszych Oscarach, a kto wie może wyrzuci na śmietnik kinematografii dzieląc los przystojnego kanibala
- gaynau
Bicz plis xd
Ja myślałem, że się odniósł do ciebie bezpośrednio
Ja myślałem, że się odniósł do ciebie bezpośrednio
- PaulDom
Jestem po obejrzeniu pierwszej serii Heated Rivalry i polecam. Fabularnie to może nie są jakieś szczyty, ale rzecz jest pięknie nakręcona (te wnętrza hoteli, posiadłości - no na mnie robią wrażenie choć nie ma tam przepychu), bohaterowie sympatyczni i przystojni - pokazują sporo jak na mainstream i sporo jest też "seksakcji" szczególnie w pierwszych odcinkach. A jako bonus - piękne tyły obu - w tym szczególnie Connora Storrie - jednego z głównych bohaterów, który kupił mnie też tym, że do roli nauczył się chyba rosyjskiego i są całe sceny, które gra po rosyjsku z takim akcentem, że Słowianin by się nie powstydził.

- Hebius
W brazylijskim serialu Madam Beja(Dona Beja, 2026) jest ładny wątek gejowski, ale chyba bez znajomości portugalskiego się nie obejdzie.

João Villa jako Fortunato
https://www.instagram.com/reel/DVtb-muj ... IwNjQ2YQ==

- Czartogromski
- Kontakt:
Dla mnie bardzo ciekawe jest w tym filmie to, jak twórcy zręcznie wyminęli pułapki, które zastawia konwencja popularnego serialu. Jakby ostentacyjnie rezygnują z nagłych zwrotów akcji, dużo tu zwyczajności. Nawet chłopcy, owszem, fajni, ale bez przesady (ciż sami aktorzy w wywiadach są bardziej wylaszczeni). Bardzo spodobało mi się coś w rodzaju przeniesienia happy endu: huczny happy end oddano w przedostatnim odcinku bohaterom drugoplanowym, co głównym bohaterom pozwala w ostatnim odcinku spokojnie, bez fajerwerków odjechać w dal.PaulDom pisze: ↑22-03-2026 14:23:22 Jestem po obejrzeniu pierwszej serii Heated Rivalry i polecam. Fabularnie to może nie są jakieś szczyty, ale rzecz jest pięknie nakręcona (te wnętrza hoteli, posiadłości - no na mnie robią wrażenie choć nie ma tam przepychu), bohaterowie sympatyczni i przystojni - pokazują sporo jak na mainstream i sporo jest też "seksakcji" szczególnie w pierwszych odcinkach. A jako bonus - piękne tyły obu - w tym szczególnie Connora Storrie - jednego z głównych bohaterów, który kupił mnie też tym, że do roli nauczył się chyba rosyjskiego i są całe sceny, które gra po rosyjsku z takim akcentem, że Słowianin by się nie powstydził.
- gaynau
Ładny i niemy ten wątekHebius pisze: ↑26-03-2026 12:45:43 W brazylijskim serialu Madam Beja(Dona Beja, 2026) jest ładny wątek gejowski, ale chyba bez znajomości portugalskiego się nie obejdzie.
-
Lal
Jestem ciekaw drugiego sezonu.Timothy1313 pisze: ↑26-12-2025 17:00:33 Pierwszy sezon Heated Rivalry dobiegł końca.Są lepsze filmy i seriale. Może nawet są lepsze filmy i seriale o naszej branżowej tematyce, ale jeśli oceniamy pod względem czegoś takiego jak queer joy, to chyba nigdy czegoś lepszego nie oglądałem. Jakbym zobaczył coś takiego za nastolatka, to zrobiłoby to w moim życiu różnicę.
Pozostaje czekać na drugi sezon i mieć nadzieję, że branża filmowa nauczy się czegoś z sukcesu HR. Queerowe produkcje jednak nie takie straszne jak je malują i mogą generować ogromną popularność
Mnie się bardziej spodobał w tym sezonie wątek drugoplanowej pary, czyli Scotta i Kipa. To była czysta przyjemność oglądać najpierw te podchody w koktajl-barze, a potem całą resztę.
Książek nie czytałem więc nie wiem, co tam jest dalej, ale z chęcią obejrzę drugi sezon.
- Timothy1313
Chyba dla większości gejów wątek Scotta i Kipa spodobał się najbardziej. Za to duża część kobiet wywaliłaby go z serialu kompletnie, bo podbierał czas antenowy młodszej parze chłopaków. Oby powstało więcej takich bezkompromisowych adaptacji, ale nie w dzisiejszym Hollywood (nie mam złudzeń) - szansa na to istnieje w Kanadzie, Europie i kinie niszowym. Zachęcam do przeczytania książek. Może akurat ci się spodoba. W sumie niedługo wychodzą po polsku.Lal pisze: ↑08-04-2026 17:38:27Jestem ciekaw drugiego sezonu.Timothy1313 pisze: ↑26-12-2025 17:00:33 Pierwszy sezon Heated Rivalry dobiegł końca.Są lepsze filmy i seriale. Może nawet są lepsze filmy i seriale o naszej branżowej tematyce, ale jeśli oceniamy pod względem czegoś takiego jak queer joy, to chyba nigdy czegoś lepszego nie oglądałem. Jakbym zobaczył coś takiego za nastolatka, to zrobiłoby to w moim życiu różnicę.
Pozostaje czekać na drugi sezon i mieć nadzieję, że branża filmowa nauczy się czegoś z sukcesu HR. Queerowe produkcje jednak nie takie straszne jak je malują i mogą generować ogromną popularność
Mnie się bardziej spodobał w tym sezonie wątek drugoplanowej pary, czyli Scotta i Kipa. To była czysta przyjemność oglądać najpierw te podchody w koktajl-barze, a potem całą resztę.
Książek nie czytałem więc nie wiem, co tam jest dalej, ale z chęcią obejrzę drugi sezon.
-
Lal
O, to dobrze, że wychodzą po polsku, bo jednak będzie się inaczej czytać niż po angielsku. Jestem wprawdzie zwolennikiem czytania w oryginale, ale gdy zna się język na bardzo dobrym poziomie.
Właśnie Scott to moja ulubiona postać, gdyby wywalili jego wątek, to serial dużo by stracił.
Ciekawe, jakie będą kolejne adaptacje. Im więcej, tym lepiej, zgadzam się.
Właśnie Scott to moja ulubiona postać, gdyby wywalili jego wątek, to serial dużo by stracił.
Ciekawe, jakie będą kolejne adaptacje. Im więcej, tym lepiej, zgadzam się.
- mike
Ich już raczej nie będzie, bo to historia z innej książki dokoptowana do głównego wątku serialu. Raczej nie będzie to już kontynuowane.
- Timothy1313
Jacob Tierney potwierdził, że drugi sezon to będzie adaptacja The Long Game i Role Model. Czyli wskoczy jeszcze jedna para.
Zakładam, że Scotta i Kipa jednak trochę będzie - a jak nie teraz to może w trzecim sezonie przy adaptacji Common Goal. Tamtejsza parka to ich bliscy przyjaciele.
Zakładam, że Scotta i Kipa jednak trochę będzie - a jak nie teraz to może w trzecim sezonie przy adaptacji Common Goal. Tamtejsza parka to ich bliscy przyjaciele.
- PaulDom
Zdaje się, że Long Game to była już adaptowana, przynajmniej częściowo, w pierwszej serii.
- Timothy1313
Nie. Zrobili tylko Heated Rivalry i Game Changer'a. Czyli kolejno 2 i 1 książkę z serii.