Replika

Książka, kino, teatr, muzyka, telewizja...
Regulamin forum
Info: tematy możliwe do przeglądania przez gości forum, dostępne indeksowanie dla bootów typu Google.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mike

Re: Replika

Np. dyskursowi nt. związków jednopłciowych, które żyją w ukryciu nie tylko przed światem, ale też własną rodziną i płynące z tego konsekwencje nie tylko rozpadu relacji, ale też traktowania się po rozejściu.

Ale rozumiem, że pisemko chce zwiększać sprzedaż młodymi dupami oraz fujarami. Szkoda tylko, że ważny temat z dużym nagłośnieniem medialnym zostaje tutaj przespany, zignorowany. Być może redaktorzy repliki wychodzą z założenia, że jeśli sami czegoś pierwsi nie nagłośnią to się tym nie zajmują. Trochę zaskakujące, zważywszy na fakt, że w ostatnich miesiącach zauważyłem wzmożenie działań marketingowych repliki w obszarze plotkarskich serwisów. To, że nikomu nieznany aktor jakiegoś lokalnego teatru trafił z logotypem repliki na pudelka nie jest przecież dziełem przypadku. Nie wiem co oni chcą tym ugrać, że przeciętna heteroseksualna czytelniczka pudelka dowie się o istnieniu takiego magazynu to przecież go i tak nie kupi.
Awatar użytkownika
Hebius

Mam wrażenie, że ten magiel z Gojdziem jest na forum ważny tylko dla ciebie - jak na Pudelku i wśród pudelkowej widowni nie wiem - ale Replika ma chyba większe ambicje niż bycie gejowskimi Faktami czy Super Expressem.
Awatar użytkownika
mike

Forum ma tak niskie statystyki, że ciężko na tej podstawie odwoływać się do proporcji (jakby chcieć być jak ty złośliwym możnaby wymienić podbijane namiętnie przez ciebie wątki, które wzbudzają zainteresowanie stricte twoje, bądź znikome wśród innych). Natomiast ten pan owszem od jakiegoś czasu znajduje się na językach pudelków, plotków, facebookach, instagramach i innych takich oraz wśród influencerów i dziennikarzy LGBT-owych, zatem niezależnie od antypatii, którą wzbudza to przy okazji też generuje dyskurs wokół bliskich nam spraw. Natomiast te same media plotkarskie, którym tak gardzisz współpracują z repliką, którą sobie tak bardzo cenisz, czego artykuły chociażby nt. coming outu wspomnianego aktora teatralnego są najlepszym dowodem. Zatem ciebie replika zawodzi, bo ma ambicje docierania w takie miejsca, natomiast mnie zawodzi niewykorzystanie przez replikę potencjału sprawy rozpadającego się na oczach Polski homomałżeństwa celebryty do bycia magazynem cytowanym w mediach ambitniejszych niż pudelek, a to już dałoby większą szansę wymiernego wzrostu sprzedaży. Najwyraźniej jednak niektórzy nie chcą się rozwijać, bo lubią tkwić zamknięci w swoich małych bańkach i może do podobnych im odbiorców skierowane jest to pismo.
Awatar użytkownika
uzytkownik_konta

Gdyby "Replika" napisała o sprawie z "Pudelka", to byłaby cytowana przez "media ambitniejsze niż »Pudelek«"? Nie sądzę, bo nikogo poza czytelnikami "Pudelka" te pierdoły nie interesują; nikt w ogóle nie ma pojęcia co to są za ludzie. Ty żyjesz tymi głupotami, więc ci się wydaje, że cały świat się tym interesuje, a to przecież jakieś idiotyczne historyjki.
Awatar użytkownika
mike

Nawet nie czytasz ze zrozumieniem... niestety dla takich jak ty ignorantów nie tylko pudelki tym "żyją". Zresztą twój argument jest tak durny, że gdyby go taki hebius wziął na poważnie to musiałby przestać kupować replikę, bo pudelek ją zacytował :mrgreen:
Awatar użytkownika
marcin

Oesu, majk... Interesuj się do woli tym gejowskim maglem ale przyjmij do wiadomości że większości osób ten magiel w ogóle nie interesuje. Ja, i nie tylko ja, nie mam pojęcia o co chodzi. Rozumiem że była para gejów, jeden drugiego zostawił czy cos i teraz publicznie piorą brudy. Faktycznie fascynujące :P
Jutro będzie nowy, długi dzień. Twój własny, od początku do końca. To przecież bardzo przyjemna myśl.
(Tove Jansson, "Tatuś Muminka i morze")
Awatar użytkownika
gaynau

uzytkownik_konta pisze: 10-06-2026 21:53:37 Gdyby "Replika" napisała o sprawie z "Pudelka", to byłaby cytowana przez "media ambitniejsze niż »Pudelek«"? Nie sądzę, bo nikogo poza czytelnikami "Pudelka" te pierdoły nie interesują; nikt w ogóle nie ma pojęcia co to są za ludzie. Ty żyjesz tymi głupotami, więc ci się wydaje, że cały świat się tym interesuje, a to przecież jakieś idiotyczne historyjki.
A niech pisze - ale w tym wypadku, o czym tu pisać?
Analizę psychologiczną tych zwierząt można będzie zrobić po zakończeniu tej "dramy".

Koleś niby miał męża, kutasa w dupie, a teraz wszystkiego się wypiera mimo "dowodów". O czym tu pisać?
Awatar użytkownika
mike

Idąc twoją filozofią wielkich grubych nabrzmiałych penisów to raczej on miał przywilej penetrowania o ile rzecz jasna to nie kolejna z wielu ściem...
perplexity.AI pisze:W programie „Aktywnie z..." Pauliny Koziejowskiej (2016) podał swoją długość: 21 cm. Kiedy prowadząca zapytała, czy to „cyferka, której nie pokażemy", Gojdź zażartował: „Chyba, że po 23:00".

W późniejszym wywiadzie dla Pudelek Show (2017) mówił ogólnie o powiększaniu penisa, twierdząc, że „każdy facet to kogut" i że większość mężczyzn uważa długość i grubość za najważniejsze, a w swojej klinice można powiększyć prącie o 1–2 cm.
marcin pisze: 11-06-2026 00:40:06 Oesu, majk... Interesuj się do woli tym gejowskim maglem ale przyjmij do wiadomości że większości osób ten magiel w ogóle nie interesuje. Ja, i nie tylko ja, nie mam pojęcia o co chodzi. Rozumiem że była para gejów, jeden drugiego zostawił czy cos i teraz publicznie piorą brudy. Faktycznie fascynujące :P
Następny zamknięty we własnej banieczce, nie widzący co w trawie piszczy poza czubkiem swojego nosa.... Nie ich problemy ani fakt rozstania są interesujące, lecz medialny głośny rozwód z tłem homofobii zinternalizowanej, nadużywanie-wykorzystywanie faktu społecznego tabu / życia w ukryciu do uzyskania korzyści w procesie sądowego podziału majątku oraz oskarżeń na tle stereotypów o gejach. A także wisienka na torcie: gloryfikowanie Gojdzia w mediach prawicowych jako wzorzec normalnego homoseksualisty, bo popierającego konserwatyzm, uprzedzenia do imigrantów, ukrywającego orientację w przestrzeni publicznej.
Awatar użytkownika
gaynau

To kto kogo penetrował nie ma przecież żadnego znaczenia.
Awatar użytkownika
Achim

Ja mam w domu dalej zakaz oglądania " Repliki" , którą Mój Stary z uporem maniaka dalej prenumeruje. Ostatni numer ma jakiś gorszy papier. W rozmowie z Joanną Żółkowską, jak we wszystkich tego typu rozmowach, irytuje mnie doszukiwanie się na silę wątków gejowskich, choć akurat o Swinarskim i Białoszewskim czyta się ciekawie. Natomiast naprawdę zainteresował mnie artykuł o związku Edmunda Fettinga i Janusza Smolińskiego. Jest tu pokazana bliskość, absolutne prekursorstwo obyczajowe, humor. No i sam Fetting, to jest dopiero postać warta przypomnienia...... Nikt, tak jak On nie śpiewał. Dawno, dawno temu powiedziałem Mojemu Staremu,że chciałbym mieć nieosiągalną płytę CD Fettinga z serii " Złota kolekcja" .Nie wiem, jak ten Chłop ją zdobył, ale słucham często i bardzo podziwiam.
Es gibt ein Leben und ich lebe es . Romy Schneider.
Awatar użytkownika
Hebius

Trafił ci się na męża świadomy, odpowiedzialny gej.
ODPOWIEDZ